Tips om kinderkleding langer mee te laten gaan

Snackmobiel

Kies kleding met een verstelbare tailleband. De tailleband helpt kleding door een groeispurt heen omdat er ruimte is om uit te zetten. Je kunt ook een leuk feetje pyjama kopen die een beetje lang is en die met een paar steekjes zomen. Zo gaat hij langer mee omdat je kindje er minder snel uitgegroeid is. Het is belangrijk om elke dag de juiste kleren te dragen. Als je op zoek bent naar een leuke kinderpyjama, vraag dan bij je plaatselijke winkelier na of de stof het langst meegaat. Daarnaast moet de stof natuurlijk wel lekker zitten. Het beste is hier een zachte stof, die lekker aanvoelt op de huid. 

Repareer oude kleren. 

Gaten, gescheurde knieën of versleten zomen in kinderkleding herfst jongens hoeven niet te betekenen dat kleren naar de vuilnisbak kunnen. Repareer de gaten of knip broeken met gaten bij de knieën af en rol of zoom de randen om zodat korte broeken langer meegaan. Gescheurde jeans en korte broeken kunnen worden gerepareerd met klein gereedschap en een naaimachine. Een kapotte broek kan ook gerepareerd worden met naald en draad of je kan zelfs vrij eenvoudig broeken met de hand zomen met een tornmesje. Als je niet weet hoe dit moet, is het echt de moeite waard om dit te leren. Op youtube staan veel instructievideo’s waar ze voor doen hoe je dit het beste aanpakt. 

Berg kleding goed op

Nog een tip om babykleding setjes langer mee te laten gaan is om kleding goed op te bergen. Broekjes en t-shirts kunnen prima in een lade van de commode, maar mooie kleren hebben vaak iets meer zorg nodig. Hang jurken bijvoorbeeld op in een hoes. Zorg ervoor dat kleding droog is als het wordt opgeborgen en goed beschermd is tegen motten. Zorg voor de juiste stof om krimpen te voorkomen. Zorg ervoor dat je setjes bij elkaar houdt, zodat je bijvoorbeeld altijd een even aantal sokjes hebt. Als je de kleren netjes verzorgt als ze niet worden gedragen, zullen ze langer mee gaan. Dit betekent uiteindelijk niet alleen dat ze langer mooi blijven, maar ook dat je minder kleding hoeft te kopen – wat uiteindelijk weer scheelt in de portemonnee.