Wat betekent damesschoenen wijdte k kopen?

damesschoenen wijdte k kopen

Net zoals kleding, kennen schoenen een bepaalde maat. Kleding wordt aangegeven met letters, zoals XS, S, M, L, XL, XXL etc. Daarentegen worden schoenmaten aangegeven met cijfers, zoals 36, 38, 40, 42, 44, 46 en dergelijke. Maar als je op het labeltje kijkt van de schoen, is de kans ook aanwezig dat je een letter ziet. Er zijn letters van C tot en met M. Deze letters zeggen iets over de wijdtemaat van de schoen. Wil je damesschoenen wijdte k kopen? Dan heb je het over een extra brede schoen. Wat zijn wijdtematen en hoe meet je deze? Hieronder lees je het.

damesschoenen wijdte k kopen

Wat is een wijdtemaat?

Ga je damesschoenen wijdte k kopen, dan is het eerst verstandig dat je weet wat een wijdtemaat precies inhoudt. Een wijdtemaat geeft de extra ruimte aan die aanwezig is bij de voorvoet van de schoen. Des te hoger de letter voorkomt in het alfabet, des te breder de schoen is. Je kunt dus stellen dat de letter C duidt op de smalste voet en M op de breedste voet.

Welke wijdtemaat heb ik?

Om de geschikte schoen te vinden, zul je rekening moeten houden met je wijdtemaat. Deze kun je opmeten door de omtrek van de bal van jouw voet uit te rekenen. Zoek via internet een maattabel op voor de Europese schoenmaten. Voor vragen of advies kun je altijd terecht bij Vabattischoenen.