Maak jouw voetbalervaring nog leuker

Nu Nederland winst na winst pakt is het tijd om na te denken over hoe jij er bij de volgende wedstrijd echt klaar voor bent. Ook is het leuk als je mensen in je huis die normaal niet zo’n voetbalfan zijn, echt enthousiast kan krijgen. Denk is aan iets leuks zoals bijvoorbeeld relatiegeschenken bedrukken.

Liefde gaat door de maag

Ja, dat weten we allemaal. Zorg voor lekkere snacks op tafel, zodat iedereen lekker kan blijven zitten en kan genieten tijdens het kijken van de wedstrijd. Maak er een thema van, zoals “lekker Hollands”, of zet alleen maar oranje eten op tafel.

Omringt door voetbal

Zorg dat de kamer lekker oranje is. Hang de vlaggetjes uit. Ook is het een leuk idee om relatiegeschenken te bedrukken. Denk bijvoorbeeld aan ballonnen of pennen met een voetbal en iedereens naam erop. Of van die oranje kroontjes voor iedereen met zijn/haar naam erop. Ook kan je eraan denken om de wedstrijdschema’s te personaliseren.

De rust

Bedenk alvast iets voor als het kwartier rust valt. Maak bijvoorbeeld speciale cocktails of snacks die je dan uit kan delen. Ook kan je eraan denken om een spel of quiz te doen. Je kan ook zelf gaan voetballen buiten met je vrienden of familie.

Betrek iedereen

Als er mensen tussen zitten die voetbal bijvoorbeeld iets minder leuk vinden, zorg dat die er niet de hele wedstrijd verveeld bij zitten. Of dat mensen de hele tijd op hun telefoon zitten, dat is ook niet bepaald gezellig. Verzin een leuk spel om te spelen tijdens de wedstrijd. Je kan denken aan shotjes nemen elke keer als een voetballer expres valt. Of je zegt van te voren dat er op het einde een quiz komt. Schroom ook niet om gewoon de wedstrijdregels uit te leggen van te voren.