Het mooie waddeneiland Texel

texel

Texel is een van de waddeneilanden die gelegen zijn in Nederland. Het eiland is ten slotte ook het grootste van de vijf bewoonden waddeeilanden. Doordat dit eiland relatief groot is in tegenstelling tot de andere, mag je ook met de auto op het eiland. Dit is ideaal als je een vakantiehuisje geboekt hebt en je wilt dat graag met de auto bereiken. Ook is het handig om je auto op het eiland te hebben, zo kan je plekken bereiken zonder er te lang over te doen. 

texel

Wat is er te doen

Het wordt aangeraden om een fiets te huren op het eiland, zo kom je op de minder populaire plekken en kom je op plekken waar je niet met de auto in mag. Texel heeft maar liefst 140 km aan fietspaden op het eiland. Naast veel fiets gelegenheden zijn er ook veel wandelroutes aanwezig, prachtig om in de natuur te lopen.

Op het eiland zijn zeven verschillende dorpjes. Elk dorpje heeft weer een verschillend uiterlijk en op elke plek zijn er andere dingen te zien. De zeven dorpjes zijn Den Burg, Den Hoorn, Oudeschild, De Koog, Oosterend, De Waal en Cocksdorp. De hoofdstad van het eiland is Den Burg je kan hier lekker shoppen, uiteten of de stad bekijken.

Oosterend vinden mensen het mooiste dorpje, het is dicht gelegen bij de waddenzee.In dit dorpje vind je leuke schilderachtige dorpjes, met mooie geveltjes. 

In dit dorpje vind je ook de Maartenskerk. Deze bijzondere en mooie kerk staat al sinds de middeleeuwen. De kerk staat namelijk al 10 eeuwenlang daar op Texel.