Een kerstpakket als gebaar

Kerstpakket

Een cadeau dat door een werkgever wordt samengesteld voor kerst, wordt ook wel een kerstpakket genoemd. Door Middel van dit geschenk wenst de werkgever de werknemers prettige feestdagen. Daarnaast laat de werkgever hiermee zijn waardering zien. Een kerstpakket geven is hier in Nederland een traditie geworden.

Kerstpakket

Hoe wordt een kerstpakket vaak opgebouwd?

Een kerstpakket kan op verschillende manieren zijn opgebouwd. Het mooie van een kerstpakket is dat een werkgever hier eigenlijk vrij in is. Echter zijn de meeste kerstpakketten op een soortgelijke manier opgebouwd. Het bestaat vaak uit een doos met hierin meerdere kleine cadeautjes. Vaak bevat de doos lekkernijen en een luxe cadeautje. Echter zie je bij sommige grote bedrijven ook steeds vaker een tegoedbon. Met deze tegoedbon kunnen ze zelf een kerstpakket uitzoeken. Veel andere bedrijven houden echter liever de traditie van het oorspronkelijke kerstpakket in leven.

Kerstpakket

Hoe is het ontstaan?

Het uitreiken van het  kerstpakket is in de 19e eeuw ontstaan. In die periode was het bewaren van voedsel in de koude maanden niet gemakkelijk. Er waren dan ook veel mensen die de boerenbevolking een fijn kerstfeest kwam wensen. Wanneer dit gebeurde, boden de boeren de mensen eten en drinken aan. Daarnaast kreeg het personeel van boerenfamilies rondom kerst lekkernijen mee naar huis. Een kerstpakket is sindsdien een bekende traditie. In de moderne tijd is het minder nodig, maar het wordt wel erg gewaardeerd.