4 dingen om te doen als je verveelt

Iedereen kent het wel je bent een eindelijk een hele dag vrij en alleen. Wat je natuurlijk helemaal hebt verdiend, maar wat ga je eigenlijk doen? Meestal ben je druk bezig met van alles waardoor je nooit een vrije dag voor jezelf hebt. En om de hele dag op de bank te zitten heb je ook geen zin in. Daarom geef ik 4 tips over wat je kan doen als je je verveelt. 

  1. Doe een breinbreker

Ik hoor je al denken breinbrekers zijn toch van die saaie puzzels. Gelukkig is dat tegenwoordig niet zo. Er zijn ook verschillende 3D puzzels voor zowel volwassenen als kinderen. Breinbrekers zorgen ervoor dat je hersenen moet uitdagen, je test daarmee je ruimtelijke inzicht en creativiteit voor het oplossen van de breinbreker. Kijk hier voor de leukste breinbrekers!

  1. Maak een wandeling

Een wandeling maken kan naast vermaak ook goed zijn voor je gezondheid. Met een wandeling van 5 km verbrand je al snel zo’n 300 calorieën. Daarnaast werkt wandelen goed tegen stress en depressieve gevoelens. Maak het wandelen extra leuk door op een andere plek dan normaal te wandelen. Kies bijvoorbeeld voor het strand, het bos of een leuk parkje een stukje verderop. Luister tijdens het wandelen een podcast of neem de hond mee. Op die manier zorg je ervoor dat het wandelen ook echt leuk is.

  1. Maak je huis schoon

Het huis schoonmaken is misschien een van de minder leuke dingen die je kan doen, maar is toch soms wel nodig.  Er zijn waarschijnlijk tientallen dingen die een grondige schoonmaakbeurt nodig hebben. Kijk bijvoorbeeld of de oven een keer een goede schoongemaakt nodig heeft of kies ervoor om de ramen te wassen. Het zijn van die vervelende klusjes die je altijd uitstelt. Door ze toch te doen kan je ze heerlijk van je lijstje afstrepen van taken die nog gedaan moeten worden.

  1. Lees een boek

Het klinkt misschien een beetje cliché, maar een boek kan naast vermaak ook veel andere voordelen met zich meenemen. Zo kan het lezen van een boek ervoor zorgen dat je minder stress ervaart en beter in slaap valt. Daarnaast kan het lezen van een boek ook helpen ter verbetering van je woordenschat en taalvaardigheid.